пʼятницю, 30 березня 2018 р.

Культура споживання їжі. Етикет за столом


Тема уроку. Культура споживання їжі. Етикет за столом.                                                   
    Мета уроку:
·      сформувати в учнів поняття про етикет, дати знання про правила користування столовими приборами, а також культуру споживання страв, ознайомити з історією та традиціями споживання їжі.
·      розвивати асоціативне та логічне мислення, формувати практико-орієнтовану пізнавальну діяльність, розвивати навички культури споживання їжі, розвивати уміння концентрувати увагу, пізнавальний інтерес, пам'ять;
·      виховувати науково-матеріалістичний світогляд, а також загальну культуру учнів, ввічливість під час споживання їжі.

Будова квітки та різноманітність квіток


Тема: Будова квітки та різноманітність квіток.
Мета: ознайомити учнів із будовою квітки як органа статевого розмноження; навчити розрізняти частини квітки, одно- і двостатеві квітки, одно- і дводомні рослини.
Формувати вміння розпізнавати різні види квіток та їх частини.  Познайомити учнів з оповіданнями В.О.Сухомлинського про квіти, показати красу рідного краю, розширити етимологічні знання, виховувати любов, пошану до природи.