Охріменко Олена Володимирівна

Методичний офіс КЗ "Олександрівський ліцей №2"

Заступник директора з навчальної роботи
Охріменко Олена Володимирівна

Написати листа

Функціонування опорних шкіл: вимога сьогодення

27.10.2017 в 20:18 Події 589 0

19 жовтня 2017 року на базі опорної школи Олександрівського НВК КЗ «Олександрівське НВО №2» відбувся міжрегіональний семінар керівників навчальних закладів Лисянського району Черкаської області на тему: «Функціонування опорних шкіл: вимога сьогодення» з метою обміну досвідом.

Програма семінару була насиченою. Директор КЗ «Олександрівське НВО №2» Зінченко О. В. провів для 53 учасників екскурсію по школі, яких вразило естетичне та художнє оформлення закладу, змістовні стенди. Відвідали усі кабінети, а також побачили матеріально-технічне забезпечення опорного закладу, яке було придбане у результаті реформування та створення закладу загальної середньої освіти нового типу.

Скрипник Ж. В.- директор Олександрівського РЦДЮТ познайомила керівників навчальних закладів Лисянського району зі створеним освітньо-виховним простором, а саме: виступами дитячих вокального та хореографічного колективів РЦДЮТ. Гостей приємно вразила творча атмосфера у закладі.

Борота О. Д. – голова районної державної адміністрації та Тимко С. М. - начальник відділу освіти Олександрівської районної ради Кіровоградської області розповіли про реформування освітньої галузі в Олександрівському районі. Проведено діалог між представниками місцевої влади з керівниками навчальних закладів Лисянського району Черкаської області з питання оптимізації навчальних закладів у світлі Концепції Нової української школи. Учасники міжрегіонального семінару були приємно вражені відкритістю та увагою влади до освітян.

Охріменко О. В. – заступник директора з навчальної роботи КЗ «Олександрівського НВО №2» познайомила керівників навчальних закладів Лисянського району Черкаської області з організацією та структурою методичної роботи у КЗ «Олександрівське НВО №2». Поділилася досвідом зі створення та роботою Методичного офісу, колективними, груповими та індивідуальними формами методичної роботи. Провідною груповою формою є діяльність предметних кафедр, на базі яких активно працюють творчі, ініціативні, динамічні групи та ефективно функціонують творчі учнівські лабораторії. Охріменко О. В. зауважила, що спільна робота педагогічного колективу КЗ «Олександрівського НВО №2» є запорукою успіху школярів у навчально-виховному процесі.

Директор КЗ «Олександрівського НВО №2» Зінченко О. В. познайомив із принципами створення закладу нового типу, указав на проблеми та їх вирішення під час організації навчально-виховного процесу та роботи педагогічного колективу закладу на відстані; представив новітні управлінські технології та їх реалізацію першого експериментального періоду, а також компетентно доніс до слухачів семінару реальні перспективні можливості удосконалення теоретичних та практичних засад оптимізації навчальних закладів.

Учасники семінару відвідали Бірківську філію, яка входить до складу КЗ «Олександрівського НВО №2», завідувач філії Фощій М. М. провів екскурсію по навчальному закладу та ознайомив з роботою філії та наголосив на тісну співпрацю з опорною школою.


Cхожі публікації:
Всього коментарів: 0
avatar