Охріменко Олена Володимирівна

Методичний офіс КЗ "Олександрівський ліцей №2"

Заступник директора з навчальної роботи
Охріменко Олена Володимирівна

Написати листа

Обласний семінар директорів у КЗ «Олександрівське НВО №2»

16.04.2017 в 21:18 Події 769 0

11 квітня 2017 року на базі КЗ «Олександрівське НВО №2» відбувся обласний семінар директорів, програма якого була дуже насиченою. Розпочався він у Підлісненській філії питанням «Діяльність філії у структурі НВО». Завідувач філії Чабан Н. В. познайомила присутніх з роботою методичної студії – одного із структурних підрозділів Методичного офісу КЗ «Олександрівське НВО №2».

Директорів вразило естетичне та художнє оформлення філії, змістовні стенди. Педагогічний колектив працює над формуванням здоров’язберігаючої компетентності учнів. Екологічний напрям у вихованні підтверджується багатьма вчительськими та учнівськими проектами, тісною співпрацею з місцевим лісництвом. Продовження семінару відбулося в опорній школі Олександрівському НВК.

Голова районної ради Гончаренко Г. К. та заступник голови РДА Каражбей А. М. розповіли про реформування освітньої галузі в Олександрівському районі. Проведено діалог між представниками місцевої влади та керівниками навчальних закладів Кіровоградської області з питання оптимізації навчальних закладів у світлі Концепції Нової української школи.

До уваги присутніх було представлено панораму відкритих уроків:

  • з інформатики: Практична робота «Використання математичних, логічних та статистичних функцій табличного процесора» у 8-А класі (вчитель Олефіренко Л. І.);
  • з хімії: «Крохмаль. Целюлоза» у 9-Б класі (вчитель Степаненко Л. М.);
  • інтегрований урок історії України та української літератури на тему: «Розстріляне Відродження» в Україні» (вчителі Чобану А.В., Гаєвська Л. Г.).

Педагоги Олександрівського НВК методично правильно, компетентно та на високому професійному рівні працювали над формуванням інформаційно-методичної бази інноваційної діяльності для створення умов упровадження ІКТ. Проведено тренінг «Теоретичні аспекти управління закладом» Половенко О. В., яка звернула увагу на перелік нормативно-правових документів, які повинні бути в опорній школі.

Адміністрація КЗ «Олександрівське НВО №2» познайомила учасників семінару зі створеним освітньо-виховним простором, а саме: виступами дитячих вокального та хореографічного колективів РЦДЮТ. Гостей приємно вразив фрагмент обряду «Веснянки». Учні на добру згадку подарували гостям обереги Пасхальних свят.

Завідуюча районним методичним кабінетом Томеєва Л.М. охарактеризувала створення навчально-виховних об’єднань та опорних шкіл в Олександрівському районі; організацію та роботу творчих, динамічних груп районного методкабінету та акцентувала увагу на управлінській діяльності керівників навчально-виховних об’єднань. Змістовно-пізнавальним був виступ директора КЗ «Олександрівське НВО №2» Зінченка О. В. «Елементи технології управління сучасним ЗНЗ (опорною школою та філіями), який познайомив із принципами створення закладу нового типу (НВО). Указав на проблеми та їх вирішення під час організації навчально-виховного процесу та роботи педагогічного колективу закладу на відстані; представив новітні управлінські технології та їх реалізацію першого експериментального періоду.

Зінченко О.В. компетентно доніс до слухачів семінару реальні перспективні можливості удосконалення теоретичних та практичних засад оптимізації навчальних закладів. Сайт школи продемонструвала вчитель інформатики Олександрівського НВК Олефіренко Л. І., яка зосередила увагу на створенні електронної учительської, в якій учителі розподілені за предметними кафедрами, представлено зразки електронних класних журналів та учнівських щоденників.

З організацією та структурою методичної роботи КЗ «Олександрівське НВО №2» познайомила керівників навчальних закладів Кіровоградської області заступник директора з навчальної роботи Охріменко О. В. Поділилася досвідом зі створення та методичною роботою Методичного офісу, колективними, груповими та індивідуальними формами методичної роботи.

У КЗ «Олександрівське НВО №2» працюють предметні кафедри, на базі яких організовано роботу творчих, динамічних, ініціативних груп та творчих учнівських лабораторій. Запроваджено методичний проект «Моніторингове дослідження системи роботи вчителя у міжатестаційний період», який дає можливість стежити за системою роботи та упровадженням сучасних інноваційних технологій вчителів у міжатестаційний період.

З метою компетентнісного підходу в управлінській діяльності методичною роботою створено офіційний сайт «Методичний офіс КЗ «Олександрівське НВО №2», на якому розміщено методичну роботу усіх структурних методичних підрозділів. Адміністрація закладу


Всього коментарів: 0
avatar